Ski

Când vrei să mergi la ski în Austria cu întreaga familie, ai de unde să alegi. Hotelurile sunt prietenoase cu cei mici și foarte confortabile pentru adulți. În plus, ai parte de oferte interesante!

 

Dacă plănuiești o vacanță la ski în Austria, alături de întreaga familie, înseamnă că te afli într-un travel mood activ și că îți dorești să îți petreci cu folos concediul.

Și nici că se putea să găsești o destinație mai potrivită pentru un sejur de iarnă. Austria are sute de kilometri de pârtii pentru toate nivelurile de dificultate, are instructori răbdători și iscusiți pentru cei mici (și chiar pentru tine, dacă vrei să îți împrospătezi cunoștințele), tot soiul de activități concepute special ca puștii să se dea în vânt după ele, dar și servicii care îți asigură, dacă asta dorești, și câteva ore de liniște.

Alege din selecția noastră de hoteluri potrivite pentru familii – vei fi plăcut surprins să vezi că, prin intermediul agențiilor acreditate DERTOUR în România, ai parte de tarife excelente și de un raport calitate-preț imbatabil.


1. Aktiv & Familienresort Tiroler Zugspitze 4*

Tirol – Zugspitzarena

Tiroler Zugspitze oferă programe variate, o mulțime de oportunități pentru sporturi de iarnă și o atmosferă de perpetuă sărbătoare, totul pe fundalul imaculat al Alpilor.

Situat chiar la poalele munților, hotelul este un adevărat paradis pentru familiile cu copii, pentru care a imaginat săli de joc, zone de recreere și chiar și un club dedicat, DIDIS, deschis de duminică până vineri între 8.30 și 13.00 și între 17.00 și 20.30.

Poți veni aici pentru o vacanță relaxantă chiar dacă ai copii foarte mici, căci ai la îndemână pătuț pentru ei, monitor, cadă pentru bebeluși și chiar halate și încălzitor de biberoane, ca să nu mai vorbim despre faptul că, în restaurant, ai la dispoziție scaune speciale și meniuri gândite pentru apetitul copiilor sau pachete de prânz pentru excursiile organizate de club.

Activitățile de artizanat, pictură, vizionarea de filme, vânătorile de comori, săniușul îi vor face fericiți pe cei mici, iar când vreți să petreceți timp împreună, nu aveți decât să apelați la camera de joacă cu tobogan și piscină, să închiriați jocuri sau să faceți saună – de trei ori pe săptămână sauna este rezervată pentru familii.

Cât despre ski, există nouă zone pe care poți aluneca pe zăpadă, trecând granița între Tirol și Bavaria, fără restricții, cu același ski pass, Top Snow Card.


2. Familien – und Kinderhotel Kaiserhof – St. Sebastian 4*

Tirol – Zugspitzarena

În centrul stațiunii de ski Berwangertal, într-o vale superbă de la poalele Alpilor, Familien – und Kinderhotel Kaiserhof se dovedește o alegere perfectă pentru o vacanță de ski în Austria împreună cu familia.

Atmosfera caldă a hotelului, cadrul natural desăvârșit, noua infrastructură, dar mai ales serviciile puse la dispoziție pentru cei mici, creează premisele ideale pentru un sejur de familie imaculat, sub toate aspectele.
Și nu trebuie să stai prea mult pe gânduri. Clubul pentru bebeluși, cât și cel pentru copii, creează lumea colorată de care au nevoie, un paradis al distracțiilor. Baby Club, dedicat copiilor peste șase luni, atent supravegheați de o îngrijitoare specializată, contra cost, este deschis șapte zile pe săptămână, de la nouă dimineața la șapte seara.

Iar pentru cei măricei, cu vârste între trei și 12 ani, Club Teddybear Kinderland, un spațiu de 250 de metri pătrați amenajat impecabil, în care găsesc zid de cățărare, zona de tobogane și jocuri, zona de activități artizanale și pictură, are un program ce acoperă aproape toată ziua, de la 09:00 la 20:00, în fiecare zi a săptămânii.

Dincolo de toate aceste facilități, în care intră și discoteca pentru copii, și programul de aventuri cu Bartram, ursulețul mascotă, trebuie să știi că, în ceea ce privește cazarea, camerele pentru familii dispun de dormitor separat, dar și de dotări pentru copiii foarte mici, de la pătuț pentru copii, monitor de supraveghere, cadă pentru bebeluși, până la încălzitor de biberoane și cană electrică.

Chiar și în restaurant cei mici se bucură de o atenție specială, de la bufetul pentru copii disponibil pentru prânz și cină și bufetul pentru bebeluși, unde găsești cuptor cu microunde, vaporizator, ceai pentru copii, produse de panificație proaspete la prânz și seara, până la tacâmuri, veselă și scaune pentru ei, dar și seturi de pictură în restaurant, care îi țin ocupați până la servirea mesei.

În ceea ce privește activitățile de iarnă, hotelul are avantajul de a avea o pârtie de ski chiar în fața sa, fără să mai vorbim de celelalte pârtii din stațiune sau din împrejurimi.


3. Aktivhotel Waldhof 4*

Tirol – Ötztal

Aktivhotel Waldhof se află într-una dintre cele mai populare destinații de ski din Austria, la intrarea în magnifica vale Ötztal, nu mai departe de 700 de metri de zona schiabilă Hochoetz.

Atmosfera clasică tiroleză și facilitățile de top pe care le oferă familiilor cu copii îl fac locul ideal pentru o vacanță de iarnă cu valențe sportive. Odată ce te-ai cazat într-una dintre camerele pentru familii, cu dormitor separat, nu trebuie să-ți faci griji dacă ești însoțit de copii foarte mici, căci ai la dispoziție pătuț pentru copii, monitor de supraveghere, încălzitor de biberoane, cană electrică, chiar și scaun de masă și cărucior, inclusiv serviciu babysitting la cerere, contra cost.

Mai mult, copiii se pot bucura de o zonă de wellness dedicată, chiar și de piscină separată, iar timpul petrecut la clubul pentru copii WIDI, deschis de luni până vineri, între orele 09:00 și 16:00, le oferă toate distracțiile de care au nevoie. Nu mai vorbim de camera de joacă amenajată special pentru ei, cu Airhockey, Wallmemory, labyrinth table și cinema pentru copii, sau de zona de relaxare cu TV, DVD și internet. Și dacă își doresc și mai mult, puteți închiria oricând jucării, ca să le aibă cu ei tot timpul.

Nu sunt trecute cu vederea nici facilitățile pentru cei mici din restaurant, unde au parte de un bufet special, inclusiv de un meniu pentru copii, care poate fi pregătit fără probleme.

Revenind la ski, toate zonele schiabile din idilica vale Ötztal sunt ușor accesibile cu autobuzul, disponibil din oră în oră, astfel încât, pe lângă Hochoetz din apropiere, nici Kühtai, situat la 14 km, nici Sölden, la 30 de kilometri, nu par departe.


4. Alpenhotel Kindl 4*

Tirol – Stubaital

O vacanță de ski în Austria, mereu activă și împreună cu cei dragi, poate fi petrecută oricând la Alpenhotel Kindl, într-o atmosferă de lux, plină de răsfăț, în care tradiția tiroleză este potențată de căldura familiară cu care sunt întâmpinați oaspeții hotelului.

Cadrul natural de excepție din inima văii Stubai și vederea panoramică asupra Stubaier Bergwelt, pe lângă serviciile și facilitățile pentru copii, îl fac unul dintre cele mai atractive hoteluri pentru familiile active și iubitoare de sporturi de iarnă. Și este și ușor de înțeles, când ai la dispoziție toate accesoriile pentru copii în camera.

Poți închiria cărucioare, dar și cărți de joc și jocuri pentru copii, pentru momentele când nu participă la activitățile de divertisment dedicate lor, cum ar fi cele artizanale, de pictură, concursuri sau discotecă, oricând între orele 15:00 și 21:00, de vineri până duminică, sau contra cost, la cerere, pentru întreaga zi. Pot juca tenis atunci când nu se bucură de piscina interioară sau de fermă, pot lua cina la Kids Club, se pot bucura zilnic de bufetul special pentru copii și se pot folosi de setul de pictură, până este servită masa în restaurant.

Mai mult, vă puteți bucura de toate activitățile distractive dedicate familiilor, din moment ce hotelul este membru al „Big Family Stubai”. Iar când vine vorba de activitățile în zăpadă, minunatele pârtii de ski ale ghețarului Stubai vă țin activi toată ziua.


5. Babymio 4*

Tirol – Kitzbüheler Alpen

Pentru o vacanță fantastică împreună cu cei mici la ski în Austria, hotelul Babymio se numără printre recomandările de top din superba zonă Kitzbüheler Alpen, cu imensa vale din Kaisergebirge.

Totul începe cu camerele pentru copii, atent decorate, în care ai parte de echipamente pentru bebeluși (parțial la cerere), pătuț pentru copii sau bebeluși, monitor, scaun de masă, cadă pentru bebeluși, încălzitor de biberoane, lampă de veghe, reducție pentru wc, chiar și de leagăn.

Odată ce ai ieșit din cameră, îi poți lăsa liniștit pe cei mici fie la clubul pentru bebeluși, deschis șapte ore pe zi, de luni până sâmbătă, fie la cel pentru copii, cu același program, și care le oferă, pe lângă o mulțime de jocuri monitorizate, și gustări sănătoase. Desigur, nu lipsesc serviciile de babysitting sau de kidsitting, disponibile la cerere.

Mergând mai departe, serviciile pentru cei mici sunt atât de diverse și de multe încât ar surprinde pe oricine: bufetul special pentru copii seara, sau cel pentru bebeluși; faptul că ai la dispoziție, oricând, lactate, încălzitor pentru biberoane, cuptor cu microunde, vaporizator, cană electrică; masaj și înot pentru bebeluși; halate pentru copii. Și nu se sfârșesc aici.

Cei mici se pot bucura și de activități în natură, cum ar fi drumețiile pe munte, plimbările și orele de călărie, și poți închiria oricând o sanie, un bob sau orice alt echipament de care au nevoie pentru a petrece clipe minunate în zăpadă.

Mai ales că, în spatele hotelului, există zona pentru copii și începători, cu școală de ski și pârtie mică. Iar faimoasele stațiuni de ski St. Johann in Tirol, Waidringer Steinplatte sau Kitzbühel, cu pârtiile lor magnifice, sunt foarte ușor accesibile de aici.


6. AQUA DOME Tirol Therme Längenfeld 4*+

Tirol – Ötztal

În superba vale Ötztal te așteaptă AQUA DOME, unul dintre cele mai moderne spa resorturi din Alpi, pentru o vacanță la ski în Austria cu adevărat fabuloasă, alături de familie.

Pe lângă arhitectura impresionantă a hotelului și dotările de categorie superioară, zona futuristă de spa și facilitățile de fitness, cu piscinele, saunele și locul de joacă pentru copii, contribuie la îndeplinirea oricărui vis în mijlocul iernii. Copiii între 3 și 12 ani au parte de îngrijire specială în timpul sărbătorilor, zilnic între orele 11:00 dimineața și 11:00 seara, și de jocuri și distracție între 11:00 și 06:00 seara, la Noah’s Ark of the Alps, unde au piscină, două tobogane un parc acvatic de distracții, la bordul unei corăbii, pe lângă alte spații de joacă special amenajate.

Nu lipsesc facilitățile pentru copii din cadrul restaurantului, cum sunt scaunul sau meniul conceput pentru ei, sau pătuțurile de schimb pentru bebeluși și olițele, halatele de baie, papucii și șamponul pentru copii, precum și multe altele asemenea, inclusiv serviciu de babysitting, la cerere, contra cost.

Cât despre ski, pârtiile din apropiere, dar în special cele din celebra stațiune Sölden, se află la 13km depărtare de hotel, unde puteți ajunge ușor cu autobuzul, vă oferă clipe de neuitat în lungile coborâri pe zăpadă.


7. Alpenpark Resort 4*+

Seefeld

Atmosfera de lux a hotelului Alpenpark Resort din centrul localității Seefeld in Tirol, recunoscută de iubitorii de sporturi de iarnă pentru impresionantele pârtii din Alpii Tirolieni, nu poate fi trecută cu vederea pentru o vacanță perfectă de ski în Austria, împreună cu familia. Mai ales că nu vă lipsește nimic.

În cameră găsești pătuț pentru bebeluși, cadă pentru bebeluși, scaun de masă, jucării, bavețică, oliță, fierbător de apă, scutece, wrap, în timp ce programul de activități pentru copiii cu vârste între 6 luni și 3 ani este disponibil șase zile pe săptămână, cu o durată de cel puțin opt ore pe zi.

De asemenea, copiii între 3 și 12 ani se distrează fără doar și poate în spațiosul club pentru copii, care poate să îi țină amuzați până la 12 ore pe zi, în grija personalului calificat. La restaurant au parte de bufetul pentru copii, de unde nu lipsește înghețata, și de meniuri separate, gândite doar pentru ei, iar trusa de pictură este o soluție pentru a nu se plictisi până este servită masa. Mai mult, pe lângă aria de joacă în care vă puteți distra împreună, dotată cu tot felul de jocuri, tobogane și pereți de cățărare, nici adolescenții nu sunt neglijați, având parte de un club special, în timpul sărbătorilor.

Iar timpul petrecut la ski este de poveste. Zeci de kilometri de pârtii te așteaptă în apropiere și în stațiunile de ski Rosshütte, Gschwandtkopf și Geigenbühle, potrivite atât pentru începători, avansați, cât și pentru profesioniști. Trebuie să mai știi că Seefeld este una dintre cele mai bune locații pentru biatlon și ski fond din lume.