Deluxe

Conceptul de turism deluxe a evoluat enorm în ultima vreme dar, din fericire, ai să vezi că el e acum mult mai prietenos și concentrat pe experiențe individuale decât obișnuia să fie.

 

Călătoriile au reprezentat multă vreme un lux, dar conceptul deluxe travel din ziua de astăzi nu are nimic de-a face cu ceea ce semnifica el în trecut. Dacă, chiar acum câțiva ani, se vorbea despre hoteluri opulente, decorate în marmură, ultimele trenduri în materie de deluxe tourism recomandă mai degrabă experiențe simple, dar prețioase, care te fac să simți atmosfera locului pe care îl vizitezi, dar și să te conectezi emoțional cu destinația ta și cu spațiul privilegiat în care te afli.

Astăzi, o tabără fără electricitate poate fi în aceeași măsură luxoasă ca și cel mai frumos dintre hotelurile de design, pentru că important este ca toate lucrurile care te înconjoară în timpul vacanței să îți facă mai ușoară relaxarea. De la arome personalizate în cameră la panorame care pot fi imortalizate nestingherit în social media, fiecare detaliu de lifestyle pe care îl gândesc operatorii din turism e esențial pentru ca tu să ai parte de o experiență unică, irepetabilă.

Călătorii de astăzi preferă să trăiască autentic, și tocmai de aceea hotelurile, de exemplu, s-au adaptat rapid acestui nou tip de lux, care e definit de o simplitate discretă ce sugerează evadarea dintr-un mindset extrem de încărcat de deadline-uri presante, de rețele de socializare și de prea mult zgomot de fond.

Fie că sunt mici afaceri tradiționale de familie sau lanțuri internaționale cu nume celebre, hotelurile își propun acum să își servească clienții chiar și când aceștia nu știu exact ceea ce își doresc, să vină în întâmpinarea unor nevoi nerostite, și tocmai de aceea poți profita de această schimbare de paradigmă – mai cu seamă că turoperatorul german DERTOUR vine cu niște oferte greu de egalat pentru acest segment.

Deluxe e așa cum îl dorești

În funcție de preferințele fiecărui călător, trăirea pe care o oferă hotelurile ce dețin multe stele este diferită. De aceea, trebuie să alegi experiența deluxe care se potrivește cel mai bine personalității tale. Și partea bună este că ai de unde să alegi, pentru că variantele sunt multiple. Conceptul deluxe s-a democratizat, astfel încât un turist cu un buget peste medie poate alege în funcție de travel mood-ul pe care îl preferă.


Luxul clasic

Dacă preferi ambianța cuceritoare a unui hotel cu mare tradiție, vei opta întotdeauna pentru una din multele locații din rețeaua Ritz-Carlton, cu istoria de un secol a brandului, cu angajamentul pentru servicii de cea mai înaltă calitate și cu alternative de cazare pentru cele mai inspirate călătorii.

Sau vei fi cucerit, probabil, de credo-ul hotelurilor Four Seasons, care spune că fiecare oaspete trebuie tratat așa cum personalul însuși ar vrea să fie – ceea ce se traduce prin servicii impecabile, într-o ambianță clasică.

Și vei fi plăcut surprins să vezi că orice hotel ține exemplar pasul cu vremurile: aplicația Four Seasons, de exemplu, îți permite să te cazezi când vrei, să îți comanzi un pahar de șampanie în miez de noapte fără să vorbești cu nimeni, ba chiar să îți recuperezi bagajele uitate.


Strălucire contemporană

Dacă apreciezi designul iconic și experiențele ieșite din comun, atunci ești, mai degrabă, înclinat spre hoteluri tip boutique, tematice, așa cum au fost ele lansate în New York-ul anilor 80 de fondatorii Studio 54 și au continuat să se dezvolte, în zone pe care doar imaginația proprietarilor le poate limita.

Sau că o să îți placă lanțuri deluxe contemporane, precum W Hotels, care creează un mediu ieșit din comun pentru ca cei care îi calcă pragul să evadeze, pe durata șederii, din cotidian. Iar când lumea care te așteaptă e caracterizată de lounge-uri în care muzica este oaspetele de seamă, de baruri din spatele cărora adevărați magicieni imaginează băuturi și de o gastronomie mereu adaptată specificului local, dar și rafinamentului universal, o vizită se impune.


Luxul sustenabil

O tendință uriaș de populară este cea către deluxe eco-friendly, care i-a cucerit pe cei care ce își doresc să se întoarcă la natură, să trăiască în prezent, într-un confort desăvârșit, care nu afectează cu nimic mediul înconjurător.

Și brandul Six Senses ilustrează perfect conceptul, cu prezența sa în cele mai frumoase locuri din lume, cu designul impecabil, cu atmosfera intimă și revitalizantă.

Lanțul care oferă facilități high-end din 1995 în locații din China, Maldive, Oman, Portugalia și multe altele a făcut pionierat în nișă – iar acum poți să te bucuri de o ofertă la Six Senses Laamu, în Maldive, pe insula de pe atolul Olhuveli.


Oriunde acasă

Un alt tip de hotel ce îți oferă o experiență deluxe este cel care pune preț pe sentimentul de apartenență, oriunde te-ai afla… dar mai ales atunci când te afli într-unele dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Hotelurile din lanțul Aman sunt ilustrarea perfectă a conceptului, cu intimitatea pusă pe primul loc, în perfect tandem cu splendoarea locurilor, fie că se află în Phuket, Bhutan, Cambodgia, Franța, Veneția sau apropiatul Muntenegru.

Sunt 31 de hoteluri și resort-uri Aman în lume, și fiecare dintre ele îți furnizează experiențe care au puterea de a-ți schimba viața.


Turism de brand

Când vine vorba despre experiențe deluxe, nu poți ignora nici intersecția dintre mari branduri de lifestyle și industria ospitalității.

De exemplu, Giorgio Armani și-a asociat numele și stilul hotelurilor din Dubai (cu 160 de spații de cazare) și Milano (95 de camere și apartamente) setând un nou standard concentrat pe frumusețe și eleganță la superlativ, cu tratamente spa și experiențe de dining personalizate.

 

 

 

Nikki Beach Hotels & Resorts operează, în aceeași idee, conform unor tendințe spre inovație și glamour în locațiile urbane sau de pe plaje spectaculoase, adăugând cazărilor fabuloase ce integrează materiale naturale într-un look modern, și dining gourmet sau entertainment de înaltă clasă.

 

 

 

 

 

La fel, Bulgari Hotels & Resorts face turism deluxe în câteva proprietăți selecte din Milano, Londra, Bali, Tokyo, Beijing, Shanghai, Dubai sau Moscova, convertind strălucirea unui brand de bijuterie high-end în ospitalitate, ceea ce se traduce prin zone prestigioase, locații ce integrează principiile culturii locale, dar care oferă și un feeling autentic italian.

 

Spre oricare dintre tipologii ai fi înclinat, important este să știi că aceste călătorii deluxe sunt mai accesibile decât ai fi crezut și că accesul în fiecare dintre ele îți este deschis prin agențiile acreditate DERTOUR în România, uneori cu oferte greu de refuzat.